Point-S Oulu: Mustalinjasta on valtavasti hyötyä

Saavumme kirpeänä maaliskuisena pakkasaamuna Point-S:n pihaan. Ajatuksena on jututtaa siellä henkilökuntaa Mustalinjan tiimoilta.

Point-S on rovaniemeläisen Lapin Kumin omistama rengasalan perheyritys. Se on perustettu vuonna 1947, eli toimintaa on takana jo 71 vuotta, kolmannessa sukupolvessa.

Menemme sisälle liikkeeseen ja vastaan tuoksahtaa heti miehekäs kumin tuoksu – kuinkas muutenkaan. Sisällä meidät ottaa jämäkästi vastaan myyjä Lauri Kortesalmi.

– Meidän liiketoiminnan ydin on toimia rengasalalla, palvella kuluttaja-asiakkaita sekä yrittäjäasiakkaita. Ja siinä ohessa on tullut lisänä myös tukkukauppa, toteaa Kortesalmi. – Hyvien renkaiden merkitys on autoilijoille hyvinkin tärkeä, se tuo turvallisuutta ja helpottaa silloin myös liikenteessä ajamista, Kortesalmi jatkaa.

Meille ovat kaikki tervetulleita

– Meillä on myymälätoiminta ja vaihtotoiminta renkaiden vaihtoon liittyen. Sitten on lisäksi nelipyöräsuuntaus ja siihen liittyvät toiminnot sekä rengashotelli, kertoo Kortesalmi. – Meille ovat kaikki tervetulleita, onpa sitten kyseessä yksi rengas tai kuorma-autoyhdistelmä!

– Meillä työpaitojen selässä lukee ”tekemisen meinkinki”, ja se minun mielestä kuvastaa sitä, että palvelu edellä mennään, jatkaa Kortesalmi.

Asiakkaita löytyykin laidasta laitaan, pienistä renkaista suuriin.

– On mopopoikia ja on niitä juuri ajokortin saaneita, jotka ovat ensimmäistä autoaan rengastamassa. Ja sitten on kaikenlaiset muut renkaisiin liittyvät työt. On ruohonleikkurit, kaikki pienkoneet, työkoneet – ihan kaikki renkaat, summaa Kortesalmi.

Ensiarvoisen tärkeää alalla onkin ammattitaitoinen asiakaspalvelu, jotta asiakas saa varmasti oikeanlaiset renkaat.

– Ajatuksena meillä on, että kun asiakas tulee myymälään, häntä on vastassa rengasalan ammattilainen, joka kertoo jokaiseen tilanteeseen ja ajotarkoitukseen sopivan renkaan. Asiakasta kuunnellaan aina, mutta jossain kohtaa täytyy ohjata oikeaan, toteaa Kortesalmi.

Kevät on kiireistä aikaa

Kun lämpötilat nousevat ja tiet sulavat, tulee jokakeväinen ruuhkapiikki rengasliikkeisiin.

– Rengasmyyjänä on sanottava se, että sesonkiaikana täyttyy joka kanava kyselijöistä. Silloin olen tavoitettavissa 24/7, kertoo Kortesalmi. – Meillä on sähköposti ja puhelin pääasiallisina työkaluina, ja nykypäivänä on lisääntynyt myös kaikki sosiaalisen median kanavat.

Mustalinjasta on valtavasti hyötyä

Oulun Point-S:llä on otettu käyttöön Mustalinja syksyllä 2017.

– Sitä ennen meillä ei ollut tällaista kunnollista välinettä. Mustasta linjasta saimme hyötyä valtavasti ja se on nimenomaan hyvä siinä, että saamme perkattua ne vastaamattomat puhelut, joihin emme ole kerenneet vastata sinä aikana, kun olemme esimerkiksi palvelleet asiakasta tiskillä, toteaa Kortesalmi. – Se edellinen, mitä me käytimme, oli hidas ja kankea ja sen läpikäynnit ajoittui aina sulkemisajan jälkeen, jatkaa Kortesalmi vielä.

Käyttöönotossa oli alkukankeutta

Aivan ilman ongelmia ei ole kuitenkaan selvitty. Mustalinja on työkalu, joka täytyy ottaa käyttöön ja osaksi toimintakulttuuria, jotta siitä saa hyödyn irti.

– Käyttöönotto syksyllä oli hieman kankea. Se johtui tietysti, että on uusi laite ja uusi ohjelma ja se aina ottaa aikansa. Mutta Mustalinjan puolesta oli fyysisesti paikalla ihmisiä opastamassa tähän toimintaan, joka helpotti huomattavasti, toteaa Kortesalmi. – Meillä on Lapin Kumissa kahdeksan toimipistettä tällä hetkellä, eli olemme valtavasti kasvaneet, ja jokaisessa toimipisteessä kävi erikseen Mustalta linjalta edustaja kertomassa ja näyttämässä, kuinka se toimii. Mustalta linjalta ongelmatilanteissa on aina tullut vastaus joko pienellä viiveellä tai samantien on löytynyt ratkaisu. Että ongelmatilanteisiin on puututtu hienosti,
Kortesalmi jatkaa vielä.

– Mustalinja minun mielestäni sopii yritykselle, jossa on useampi puhelin käytössä, esimerkiksi monta myyjää. Heille tulee puheluita, niin Mustasta linjasta on helppo katsoa kuka sen puhelun on käsitellyt vai onko sitä kerennyt kukaan vielä käsittelemään. Eli paikkaan jossa on monta tekijää saman katon alla. Lisäksi Mustassa linjassa on ominaisuus, josta näkee missä työkaverit ovat, että ovatko he töissä vai lounaalla vai lomalla, ynnää Kortesalmi hyötyjä vielä lopuksi.

Mikä on Mustalinja?

Mustalinja on moderni yrityksen viestintäsovellus. Mustalinja mahdollistaa yrityksen saumattoman viestinnän sisältäen muun muassa monipuolisen läsnäolotilojen ja puheluiden hallinnan sekä niiden välittämisen. Yrityksesi kaikki vaihdepuhelut ovat hallittavissa yrityksen sisällä jaettavan Mustalinjan älykkään vaihdelokin ansiosta. Mustalinja on aidosti operaattorivapaa. Vaihteeseen on kytkettävissä minkä tahansa kotimaisen operaattorin SIM-kortit.

MUSTALINJA -MOBIILIVAIHTEEN OMINAISUUDET

 • paikallis- ja yritysnumerot
 • vastaanottajaryhmät
 • käyttäjien läsnäolotilat
 • puheluiden siirrot ja aikaohjaukset
 • ulospäin näytettävän numeron asettaminen
 • vaihteen sisäinen, reaaliaikaisesti jaettu loki yrityksen puheluiden hallintaan
 • räätälöidyt tiedotteet
 • interaktiiviset äänivalikot
 • tallennusmahdollisuus
 • raportointi
 • Mustalinjan käyttöön tarvitset käyttäjätunnuksen.

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Mustalinjaan, haasta mystinen ICT-tiimimme yhteydenotollasi! Tietoja mustalinja.fi | 075 328 5765 | aspa@mustalinja.fi